“It is nice to be important, but it is more important to be nice”, H.P. Baxxter, 1994, Argelès-sur-Mer (F)

Emiel Schiphorst

 

Emiel houdt van lezen, schrijven en ideeën omzetten in producten. De stap van ‘nieuw product naar markt’ vindt hij de mooiste. Onbekend en ondernemend terrein is wat inspireert, want marktonderzoek is goed, maar zegt niet alles. Een befaamde uitspraak van Emiel is:

‘de praktijk is de beste leermeester’.

Emiel werkt sinds 2000 in diverse marketing & sales functies. Meest leerzaam was de periode als hoofd productmanagement en international marketing bij een internationale farmaceut. Hierbij werden vele fysieke producten in de internationale retail geïntroduceerd, herpositioneerd en verkocht. Emiel schreef er een praktisch studieboek over, waarvan inmiddels de 2e druk een feit is.

Sinds 2007 verbreedt hij zijn grenzen door hetzelfde proces te ervaren in dienstverlening. Sinds het behalen van zijn Executive MBA werkt hij 40% van de tijd aan verschillende bedrijfskundige projecten in opdracht van de directie.

De persoonlijke interesse voor maatschappelijk relevante projecten werd afgelopen jaren ingevuld door een opdracht voor de directie van de Voedselbank Nederland naast het werk.

Privé houdt Emiel van intensieve sport, verre reizen, autobiografische boeken. Sinds de geboorte van zijn zoon Lex geniet hij ook van die ontdekkingsreis. Vragen als ‘waarom bestaat er geen mamagaai? blijft genieten!

Nice 2 know

FotoEmiel2010

Emiel schreef en schrijft voor het NIMA diverse examens en cases. Ook is hij als commissielid en examinator verbonden aan het NIMA.

Tevens schreef hij columns voor o.a. Emerce.nl, MT.nl, Intermediair.nl en tijdens zijn studies voor diverse Hogeschool en Universiteitsbladen.

Emiel is tijdens zijn werk nog altijd begeleider van diverse stagiaires, afstudeerders en geeft met regelmaat gastcolleges.

Ook zit hij als ‘expert’ verbonden aan enkele management games.